توسعه شگرف فناوری در جهان صنعتی امروز به ظاهر آسایش و رفاه زندگی بشر را موجب شده است اما این توسعه یافتن بدون توجه به سایر ابعاد زندگی موجب بروز مشکلات و حتی چالش هایی همچون آلودگی محیط زیست، تغییرات گسترده آب و هوایی در زمین و سایر موارد مرتبط خواهد بود. این مهم به ویژه با بهره گیری از نفت و مشتقات نفتی به عنوان اصلی تری منبع انرژی در جهان حساس تر و البته تهدید آمیز تر خواهد بود. چراکه منابع نفتی جهان از یک سو محدود بوده و از سوی دیگر سوزاندن آنها به منظور تولید برق به عنوان زیرساخت اصلی فناوری، چالشی جدی برای محیط زندگی بشر می باشد.
صاحبنظران و کارشناسان به دنبال منابعی هستند که به تدریج جایگزین سوخت های فسیلی شده و از آلودگی های ناشی از سوختن این نوع سوخت ها بکاهند. متخصصان بر این باورند که با استفاده از انرژی های پاک نظیر خورشید می توان تهدیدها و خطرات حاصل از سوخت های فسیلی را کاهش داد و از سوی دیگر با توسعه انرژی های تجدیدپذیر تدابیری برای زمان اتمام سوخت های فسیلی در آینده ای نه چندان دور اتخاذ نمود.
در عصر حاضر از انرژی خورشیدی به دو شکل حرارت و نور در مصارف خانگی، صنعتی و نیروگاهی استفاده می شود که در حوزه تولید برق فناوری تبدیل مستقیم نور حاصل از پرتوهای خورشید به الکترسیته به وسیله تجهیزاتی به نام فتوولتائیک رشد و توسعه بسیاری یافته است.
امروزه کاربرد نیروگاهی از انرژی خورشیدی در کشور ما نیز در حال توسعه بوده که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، از انرژی خورشید برای تولید برق استفاده می نمایند. از مهمترین مزایای نیروگاه های خورشیدی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- تولید برق بدون مصرف سوخت های فسیلی
- عدم نیاز به آب
- عدم آلودگی محیط زیست
- امکان تولید پراکنده برق
- استهلاک کم و عمر زیاد
در ایران روزانه بطور متوسط 5.5 کیلووات ساعت انرژی خورشیدی بر هر مترمربع از سطح زمین می تابد و بیش از 300 روز از سال در 90 درصد خاک کشور آفتابی می باشد. با توجه به مساحت 1.6 میلیون کیلومتر مربعی ایران، این میزان تابش روزانه حدود 9 میلیارد مگاوات ساعت خواهد بود که حتی اگر یک درصد از این میزان را با راندمان 10 درصد جذب کنیم می توان 9 میلیون مگاوات ساعت انرژی خورشیدی دریافت نمود.

سیستم های فتوولتاییک
سیستم های فتوولتائیک امروزه یکی از پر مصرف ترین کاربرد انرژی های نو و تجدیدپذیر می باشند که تاکنون در ظرفیت های متفاوتی در سراسر جهان نصب و راه اندازی شده است و با توجه به قابلیت اطمینان و عملکرد این سیستم ها هر روزه بر تعداد متقاضیان آنها افزوده می گردد. این سیستم ها با سری و موازی نمودن پنل های حاوی سلول های فتوولتائیک سیلیکونی، قابل توسعه در ولتاژ و جریان های قابل قبول نیروگاهی می باشند. سلول ها خورشیدی نقشی مهم در تأمین برق برخی کشورهای توسعه یافته از جمله آلمان و ایتالیا ایفا می کنند و نسل جدید فناوری سلول های خورشیدی در حال توسعه به سمت کشورهای دیگر به خصوص کشورهای آسیایی می باشد؛ در این میان کشور چین با توانایی تولید بالای 80 درصد از کریستال خالص جهان توانسته است بالای 25 درصد از ساخت سلول های خورشیدی را به خود اختصاص دهد.
شرکت گسترش آب و برق پاسارگاد کیش با اتکای به تعاملات بین المللی امکان تأمین پنل های خورشیدی نسل جدید با فناوری های Bifacial/ PERC /Half را از نمایندگان معتبر برندهای جهانی از جمله AE Solar آلمان و Longi Solar و JA Solar چین فراهم نموده است.